První český restaurační minipivovar „Pivovarský Dvůr Chýně “ byl uveden do provozu na podzim roku 1992. Celý objekt, ve kterém se náš pivovar nachází, byl dříve součástí hospodářských budov kláštera a sloužil k chovu dobytka. Technologické zařízení pivovaru bylo dodáno firmou ZVÚ Hradec Králové a.s.
V příjemném prostředí se stylovým nábytkem můžete být součástí mistrovského díla našich sládků. Pivo se vaří před vašimi zraky v měděných varnách, které se nachází přímo v naší restauraci.
Pivo je u nás vyráběno proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin, tj. sladu, chmele a vody. Kapacita celého zařízení je přibližně 2000 hl. piva ročně. Námi vařené druhy piva jsou podávány přímo v restauraci pivovar. Veškeré pivo, které v našem pivovaru vaříme je kvasnicové nefiltrované svrchně nebo spodně kvašené.
V naši restauraci vám nabídneme speciality české, ale i staročeské kuchyně. Několikrát do roka pro vás připravujeme víkendy zaměřené na speciality: např. na pivu, steaky ze speciálních druhů masa, staročeské hody a hody z lesu a chlívků, s obsluhou v dobových kostýmech. K poslechu a tanci vám zahraje S.K.BAND (slepička kropenatá). Na své si přijdou i děti, protože je zde připravený dětský koutek.