Pizzerie „CAPUA“ byla pojmenována podle historicky velmi významného jihoitalského města, které založili Etruskové dlouho před vznikem samotného Říma v blízkosti dnešní Neapole. Na rozdíl od italské Capui, známé mj. i svými gladiátorskými zápasy, ta naše byla svým hostům otevřena až v roce 2002. Abychom dělali čest jménu, které náš restaurant nese, pamatovali jsme na spokojenost budoucích návštěvníků již při projektování tohoto kulinářského objektu. Můžete sami posoudit, jaký důraz byl kladen nejen na vytvoření co nejpříjemnějšího prostředí, ale i na kvalitu vybavení, kterým se pizzerie od ostatních restaurací odlišuje. Místo neověřených stavitelů pecí jsme oslovili přímo renomovaného italského pecaře, Gianna Frannca Turbantiho. V celoročně nepřetržitě vytápěné peci slouží jako topivo výhradně vyschlé tvrdé dřevo.
Kombinace kvalitních, pro pizzu výhradně z Itálie dovážených surovin, dlouholetých italských konstrukčních zkušeností a samozřejmě schopností našich pizzařů, umožnila jednomu z nich, Michalu Valentovi, získat v konkurenci mnoha dalších účastníků na mistrovství České republiky „Pizzacup“ v roce 2009 titul vicemistra ČR. Všechny nabízené pokrmy, včetně bifteků a steaků z nejkvalitnějšího argentinského masa, jsou našimi kuchaři připravovány s přihlédnutím k dlouholetým zkušenostem s chuťovými představami našich hostů. Velmi by nás potěšilo, kdybyste se přidali k mnohým, často i pravidelným, návštěvníkům naší pizzerie a měli tak možnost osobně posoudit kvalitu a chuť nabízených pokrmů. Na setkání s vámi se těší kuchaři, číšníci i vedení pizzerie „CAPUA“